Nu gaan we echt aan de slag

Wil je daadwerkelijk de oorzaken van inefficiëntie oplossen? Wil je de organisatie op een hoger energetisch plan tillen zodat alles soepeler gaat lopen? Bij de ECOintent Optimalisatie bouw je aan een gezonde werkomgeving en een organisatie die haar intenties waarmaakt.

De ECOintent Optimalisatie is laatste fase van het intent management traject en duurt ongeveer een jaar. Voor we hiermee beginnen hebben we al eerder:

  • je jaardoelen en prioriteiten scherp en haalbaar gemaakt door middel van de Strategie impuls. Want je doelen zijn de focus waar alle inzet en energie effectief voor moet dienen.
  • en met de ECO Organisatie Scan bekeken hoe we die doelen waar kunnen maken. Het evaluatierapport van de scan is een goede basis voor deze optimalisatie.

Nu gaan we daadwerkelijk aan de slag.

Op weg naar optimalisatie

Met dit ECOintention optimalisatie traject voeren we het advies van eerder gemaakte de scan uit. We verbeteren samen de voorwaarden voor een optimale gezonde bedrijfsecologie waarin doelen gehaald worden.

Kenmerkend aan mijn werkwijze is dat ik de organisatie als één geheel bekijk, als een ecologisch samenspel van de onderdelen. Die holistische aanpak optimaliseert het management, de uitvoering en de communicatie in hun onderlinge verband en interacties.

Het optimalisatie traject is een proces van intensieve samenwerking waarbij je zelf uiteindelijk volledig aan het roer komt. Het bestaat uit 2 onderdelen:

  • Het opruimen van de ruis, de zaak goed neerzetten, gronden, eenheid ontwikkelen en zelforganisatie
  • Het intent-management zelf onder de knie te krijgen. Dan kan je straks zelf die optimale dynamiek en eenheid op koers te houden.

Je krijgt grip op de dynamiek en ontwikkelt een intent management met optimaal zelf organiserend vermogen op alle lagen.

Verbeteren vanuit de basis heeft blijvend effect

Zo ontstaat er een vitale organisatie: opgeruimd, veerkrachtig en met oog voor kansen. Een schip op stoom waarbij je zelf aan het roer staat. Een energieke organisatie die straalt en positieve energie genereert. Een plek die goed voelt en daardoor mensen aantrekt die passen om de doelen te realiseren.

Een nieuwe dimensie doet zijn intrede
in functioneren, in organiseren en in het beheren van bedrijven en van natuur en landgoederen

Traject op maat

De duur en intensiteit van een traject wordt aangegeven in de voorafgaande scan. De duur varieert meestal van zo’n 10 tot 14 maanden. Ook de kosten worden in de scan aangegeven en toegelicht. Deze variëren van 300 tot 750 euro per maand afhankelijk van de omvang van de aanpak.